Qilong Innovation Park 所在城市: Chengdu, China

A strategically located industrial, cultural and creative centre in the Chinese city of Chengdu.

VIEWS:  3932
项目类型:
总体规划, 综合体, 商业, 休闲, 办公空间, 酒店, 交通枢纽
服务:
建筑设计
工作室:
上海
客户:
Confidential

证书:

重要信息

Includes:
An integrated development of rail interchange stations and an urban service core with cultural and creative innovation facilities.
Status:
Masterplan Concept stage

地图位置

A new R&D concept for Chengdu

Qilong Innovation Park is located on the south side of Chengdu in Chengdu Hi-tech Zone, where the green landscapes of Qilong Park and Langan Weir Branch Canal meet.

Design which reflects the site's strategic intersectional roles

The plot is located on the city’s east-west Chuangzhi Development Axis, with the Dayuan Core and Gazelle Valley Industrial Centre to the north and Tianfu Software Park to the east. In addition, Metro Lines 5 and 20 cross here, forming a strategically important public transportation intersection.

Our design for Qilong Innovation Park is inspired by all of these interweaving characteristics, architecturally reflecting the symbiotic relationship between them.

Inspired by Chengdu's culture

The urban cultural and creative park design draws on characteristics of both Chengdu and Japanese culture, forming an integrated development of rail interchange stations and an urban service core. We are also collaborating on the design of cultural and creative innovation facilities within an organically growing urban and ecological landscape.

Integrated with the city's urban fabric

The design concept interweaves the development within the wider urban texture, providing a fitting architectural landmark at the intersection of some of the city’s key new economic, cultural, developmental and ecological zones.

Qilong_Architectural_model_30.jpg

Chapman Taylor worked in collaboration with landscape architects Martha Schwartz Partners to create two linear parks within the masterplan site, which intersect at a large central parkland area that serves as part of the wetlands system. The intersection meets a natural river, while several artificial sinks collect excess groundwater for reuse, doubling as small ponds for people to enjoy in the rainy season while, during the dry season, the spaces can be used as lawns for events, sports, picnics and relaxation.

Chapman Taylor created this innovative design concept for a new industrial, cultural and creative centre for Chengdu.

Peter Mackey (建筑学职业深造文凭)

董事, 上海

彼得作为查普门泰勒中国区的董事,负责监督和协调设计中国区所有的内部设计和总体规划项目,拥有超过25年的丰富经验。

彼得于1993年取得谢菲尔德大学建筑学职业深造文凭,经过在英国以及中国香港工作多年后,于1997年来到上海。

彼得于2007年作为中国区创始董事加入查普门泰勒,查普门泰勒的一些最大型、最成功的商业项目都是由彼得经手完成的。

专长领域:

室内设计/总体规划

caret-down-skewed caret-down-thin caret-down caret-left-thick caret-left-white caret-left caret-right-thick caret-right-white caret-right caret-up chinese cross download english facebook grid instagram linked-in list mail map pinterest play-button reset search-nobg search-square share twitter views wechat youtube