布拉克内尔The Lexicon商业休闲重建项目 所在城市: 英国,布拉克内尔

项目类型:
商业, 休闲
服务:
总体规划, 建筑设计, 施工图
工作室:
伦敦
客户:
Bracknell Regeneration Partnership

证书:

One of the largest town centre regeneration schemes in the UK

地图位置

重要信息

Includes:
New retail and leisure facilities. Eight individual building blocks, including two new department store anchors, M&S and Fenwick, a 12 screen Cineworld cinema, restaurants, car parking and more than 60 individual retail and leisure units
Area:
60,000m²
Cost:
£120m
Status:
The Lexicon centre opened in September 2017

Bringing back life to Bracknell's town centre

Bracknell Borough Council’s aspiration is to create a mature, vibrant and truly mixed-use town centre, hosting a wide range of shopping and leisure activities accessible to all. 

Opened in September 2017, 'The Lexicon' redevelopment creates a mix of open and covered public streets, lined with contemporary retail units and complemented by a vibrant selection of restaurants, cafés and bars fronting new public squares.

Masterplanned to remodel and improve the town centre

The scheme is part of a £240m masterplan development by Bracknell Regeneration Partnership for 60,000m² of new retail and leisure facilities on an existing site. 

The wider vision was to remodel and improve the town centre, which included creating a contemporary shopping experience for the local community and bringing popular retail names into the area.

Charles Square

During the design stage the redevelopment comprised two components; Charles Square and Northern Retail Quarter. The Charles Square element, planned and designed by Chapman Taylor, combines new build elements with refurbished existing retail buildings to create two new anchor stores for Primark and TKMaxx, complemented by a mix of smaller retail units and public spaces.  

Northern Quarter

The 'Northern Retail Quarter' of the scheme, designed by BDP Architects, comprises six new blocks arranged to form new streets and public squares.

Chapman Taylor is the delivery architect for 'The Lexicon', redeveloping Bracknell Town Centre with MACE. The Charles Square element was planned and designed by Chapman Taylor.

For more information please contact:

Andrew Hudson
Director (London)
T: +44 (0) 207 371 3000
Eahudson@chapmantaylor.com

所获奖项

Re:new category - Gold Revo Gold Award
Re:new category - Gold Revo Gold Award
‘Best of the Best’ in the Re:turn category -  Revo Gold Award
‘Best of the Best’ in the Re:turn category - Revo Gold Award
All awards
caret-down-skewed caret-down-thin caret-down caret-left-thick caret-left-white caret-left caret-right-thick caret-right-white caret-right caret-up chinese cross download english facebook grid instagram linked-in list mail map pinterest play-button reset search-nobg search-square share twitter views wechat youtube