Zhongnan Shopping Mall opens to the public in Dongtai, China

Zhongnan Shopping Mall, the interiors of which were designed by Chapman Taylor, has opened to the public in the Chinese city of Dongtai.

Our interior design for the 110,000m2 retail and leisure venue in Jiangsu Province drew inspiration from the city’s historic status as the cradle of the Huai salt stove culture, with a theme of “flavourful life” visually unifying the centre’s internal spaces, particularly the floors and ceilings.

The atrium platforms are designed to represent salt harvesting baskets and the crystallised salt grains they held. These cantilevered balconies layer the atrium space, creating a sense of dynamism while enhancing the interaction between the various levels of retail. The grand stairs on the first floor acts as a visual focal point and as a central space for activities and entertainment.

Meanwhile, the design for the mall corridor was inspired by Dongtai’s location at the lower reaches of the Huai River, with the Tongyu River running past the city from north to south. The design uses some of the material and colour characteristics of the region’s coastal cities, with the dominant white colour representing the waves of the sea, creating a strong visual impact.

Chapman Taylor designed the interiors of Zhongnan Shopping Mall on behalf of Zhong Nan Group. We wish everyone at the centre many years of success.

Our interior design for the 110,000m2 retail and leisure venue in Jiangsu Province drew inspiration from the city’s historic status as the cradle of the Huai salt stove culture, with a theme of “flavourful life” visually unifying the centre’s internal spaces, particularly the floors and ceilings.

The atrium platforms are designed to represent salt harvesting baskets and the crystallised salt grains they held. These cantilevered balconies layer the atrium space, creating a sense of dynamism while enhancing the interaction between the various levels of retail. The grand stairs on the first floor acts as a visual focal point and as a central space for activities and entertainment.

Meanwhile, the design for the mall corridor was inspired by Dongtai’s location at the lower reaches of the Huai River, with the Tongyu River running past the city from north to south. The design uses some of the material and colour characteristics of the region’s coastal cities, with the dominant white colour representing the waves of the sea, creating a strong visual impact.

Chapman Taylor designed the interiors of Zhongnan Shopping Mall on behalf of Zhong Nan Group. We wish everyone at the centre many years of success.

Chapman Taylor designed the interiors of Zhongnan Shopping Mall on behalf of Zhong Nan Group. We wish everyone at the centre many years of success.

雷金 新

副董事, 上海

雷金新于2008年加入查普门泰勒建筑设计咨询(上海)有限公司,并在次年晋升为副董事。

他主要负责上海办公室室内设计团队的管理工作。 雷金新拥有超过15年的丰富设计经验,参与了各种类型的室内设计项目,熟悉室内设计项目从概念阶段到施工完成的全过程,在室内设计项目上具有良好的协调及管理能力。

专长领域:
室内设计/BIM/CAD/设计管理

caret-down-skewed caret-down-thin caret-down caret-left-thick caret-left-white caret-left caret-right-thick caret-right-white caret-right caret-up chinese cross download english facebook grid instagram linked-in list mail map pinterest play-button reset search-nobg search-square share twitter views wechat youtube