Jiaozi Park Location City: Chengdu, China

Sectors:
Office
Services:
Architecture, Interiors
Studios:
Shanghai
Client:
Chengdu Jiaozi Park Financial Business District Investment Development Co. Ltd.

Certifications:

Biophilic, wellbeing-focused office design in Chengdu.

Map Location

Key Info

Includes:
A smart office complex with biophilic, wellbeing-friendly design and beautifully landscaped exterior spaces
Area:
125,000m² GBA
Status:
Concept design stage

Designed for comfort and wellbeing

This wellbeing-focused new office complex in Chengdu includes a diverse range of amenities and functions, with all spaces designed to be capable of easy adaptation as requirements change. There is also a bright and spacious reception foyer and a modern conference centre which is designed to encourage communication and collaboration.

Elegant architecture

The elegant and modern architecture is simple, bright and transparent, with the external lighting system creating an attractive night-time landmark on the local skyline. The building height and volume is carefully judged to complement the other buildings in the surrounding district, while sustainable technology is employed to ensure that the building responds well to Chengdu’s unique climate.

Smart building systems

Inside, the building is designed to a human scale, offering a light-filled, pleasant and high-quality space in which users can feel relaxed and at home. The high-specification and flexible office spaces are designed with smart building systems in mind, allowing the building’s users to have greater localised control of the environment in which they work.

Biophilic design features

Biophilic design features play a therapeutic role in the design, creating an environment which is calming, uplifting and stress/anxiety-reducing. Providing green spaces, water features, abundant plants and natural materials helps to reduce the development’s carbon footprint and regulate the temperature of buildings, as well as improving productivity and contentment among the building's users.

Connecting the interiors with the green landscape

There is a fluid transition between the building’s interiors, which include plants and water features as well as panoramic views across the surrounding area, and the external public spaces, which include landscaped green spaces in which the building’s occupants can relax, socialise and recharge their batteries. The combination of smart, flexible and green workspaces and the beautiful landscaping strategy makes Jiaozi Park an ideal home for wellbeing-conscious businesses and staff.

Chapman Taylor's Shanghai studio created this flexible, biophilic and wellbeing-friendly workplace design concept for Jiaozi Park in the Chinese City of Chengdu.

Johnny Jiang (MArch MDA (Master of Design Arts))

Director, Shanghai

Johnny has considerable experience in architectural design in both Germany and China and has led many important, large-scale urban design projects, including both architectural and interior design.

He plays a leading role in some of the Shanghai studio’s most significant urban design projects, and is skilled at combining innovative concepts with the requirements of China's market and the local context. Johnny’s leadership during the construction process, and his strict control of project quality, have been widely praised by clients and partners.

Johnny joined Chapman Taylor’s Shanghai studio as a Director in November 2018.

Areas of expertise:

Architecture / Interior Design / Urban Design / Masterplanning / Mixed-use

caret-down-skewed caret-down-thin caret-down caret-left-thick caret-left-white caret-left caret-right-thick caret-right-white caret-right caret-up chinese cross download english facebook grid instagram linked-in list mail map pinterest play-button reset search-nobg search-square share twitter views wechat youtube