Fürth’s FLAIR Galerie on track to open in September

The FLAIR Galerie retail and office development in Fürth, Germany, is on track for its opening on 16 September 2021.

Building B, along Hallstrasse, with its natural stone façade, is nearing completion, while preparation work for the installation of cladding at the new Schwabacher Strasse pedestrian zone entrance has already begun. Meanwhile, the interior fit-out is well under way, with escalators and glass balustrades installed, and flooring is due to begin next week.

Under construction and design concept

Chapman Taylor was appointed by P&P Group to develop a new concept for the 22,000 m2 refurbishment and extension of the old “City Center” shopping centre. With the closure of the old shopping centre in 2017, the outdated 1980s building is now being completely modernised, to be reopened in 2021 as FLAIR Galerie.

Two inconspicuous street entrances have been demolished and will be replaced by modern buildings. The building has been stripped to the core and the mall layout has been reorganised with new generous voids between all retail levels to improve cross-floor visibility, with new lifts and escalators to service all floors.

Under construction May 2021

The building is located close to the city theatre between Königstrasse, Hallstrasse and the pedestrianised Schwabacher Strasse. A new modern retail and office development on the corner of Alexanderstrasse and Hallstrasse emphasises the entrance to the FLAIR Galerie and links the development to the “Neue Mitte Fürth”, creating an inner city retail loop.

Chapman Taylor has developed the interior design of all public spaces with the aim of creating a unique customer experience that will establish FLAIR as a vibrant lifestyle destination in the heart of the city. The design uses a wide range of colours and materials to create a welcoming “city living room” atmosphere, with extensive use of timber and plants.

Design concepts

Approximately 20,000 m² of leasable retail and F&B space will be created on three retail levels, plus 2,200 m² of office space in the upper floors. The existing underground car park, with around 530 parking spaces, will be reorganised to become more customer-friendly.

Interior design concept

For more information please contact:

Yvonne von Salm

Project Architect (Düsseldorf)
yvonsalm@chapmantaylor.com

Related Projects

All Projects
caret-down-skewed caret-down-thin caret-down caret-left-thick caret-left-white caret-left caret-right-thick caret-right-white caret-right caret-up chinese cross download english facebook grid instagram linked-in list mail map pinterest play-button reset search-nobg search-square share twitter views wechat youtube